Wij zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen aan een lieve vader en zorgzame man. Bart heeft zijn hele leven aan de Vlaminckhorstweg in Heino gewoond met aandacht en liefde voor zijn omgeving. Met verdriet hebben wij afscheid genomen. Bart zal veel gemist worden.

Gerda Oortwijn – Neppelenbroek,
de kinderen en hun familie

Bart Oortwijn
15 oktober 1939 – 12 september 2023

Bart is geboren in een gezin van zes aan de Vlaminckhorstweg 5. Hij heeft als jong kind de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Hij had herinneringen aan de tijd van vlak voor- en de bevrijding. Zijn broertje Henri heeft hij maar kort gekend. In zijn jeugd ging hij graag met zijn vader venten. Samen op de paard en wagen. Hij was fanatiek tijdens familiespellen met zijn broertjes en zusjes.

In 1966 trouwde hij met Gerda uit Lemelerveld. Samen namen ze de kruidenierswinkel over van zijn ouders, en er werd een snackbar geopend aan de Canadastraat 19. Het paard werd ingeruild voor een gele Ford Transit. In de koude winter van 1979 werd er flink in de Canadastraat geïnvesteerd. Op Koninginnedag 1980 werd de nieuwe zaak geopend met de kinderen in bakkerskleren en op de bokkenkar. Zij sloten toen de winkel. Een patatje bakken, een biertje tappen en regelmatig een biljart of kaartje leggen. Met kaarten is hij na zijn pensioen in 2007 doorgegaan.

Bridge en tafeltennis waren voor Bart mooie hobby’s en gaven een nieuwe vriendenkring. Daarnaast bracht hij veel tijd door in het Bouwhuisbos. Vele orde beuken werden geplant. Later werd het voor hem een plek om te genieten. Hij hoopt en sprak uit dat iedereen zoveel plezier blijft beleven aan het bos.

Tijdens zijn ziekte werd nog duidelijker hoeveel hij van Gerda hield, met veel zorg een aandacht voor haar. Iedere avond werd er Rummikub gespeeld.

Paarden waren zijn grootste hobby. Vroeger rijden over de Lemelerberg met Gerda. De passie voor paarden heeft hij ook met de kinderen gedeeld. Carola was een prachtige pony met mooie resultaten. Bart heeft hier veel van genoten, en vele jaren werd er naar hengsten gezocht en veulens gefokt.

Pa hield van gezelligheid, een vrolijk lied, een leuke mop, plezier was belangrijk. Met een ingenomen persoonlijkheid had hij met veel mensen contact, hulp in de winkel en snackbar, klanten, familie, vrienden en bekenden via vele interesses. Hij wist vele namen re nomen en vertelde graag over zijn herinneringen.

Bart wil iedereen bedanken voor de fijne tijd samen.